
מערכת ראשון ניוז:
נראה כי הלחץ בחיים המודרניים כמו גם הבדידות והניכור ששוררים בחברה המערבית בשנים האחרונות משפיעים על מצבם הנפשי של חלקים גדולים מהציבור.
בסיכום שנתי שערכו בעמותת ער"ן – עזרה ראשונית נפשית, עולה כי לקו החם של העמותה, בטלפון ובאינטרנט, הגיעו במהלך שנת 2019 – 204 אלף פניות, זאת לעומת 170 אלף פניות בשנת 2016 – כלומר גידול של כ-20%.
בשנה החולפת מתנדבי ער"ן העניקו סיוע לכ-8,500 פניות בעלות תוכן ומחשבות אובדניות – זאת לעומת 7,600 פניות בשנת 2018 (עליה של 11%) ועליה של 70% בארבע השנים האחרונות (מספר הפניות ב 2016 עמד על 5000 פניות).
במהלך 2019 היצלו מתנדבי העמותה את חייהם של 1000 פונים ופונות (מכל טווח הגיל ושכבות האוכלוסייה) לעומת 820 בשנת 2018 עליה של 22% – בשיחות סיכון אובדניות שהגיעו לער"ן וחייהם של הפונים ניצלו.
לאחרונה פורסמו ידיעות לגבי מספר רופאים ששמו קץ לחייהם תוך פרק זמן קצר יחסית, בעקבות כך הקימה ער"ן בשיתוף עם הר"י (ההסתדרות הרפואית בישראל) מוקד ייעודי לרופאים כדי לסייע להם להתמודד עם הלחץ הנפשי הרב שכרוך בעבודתם.
כמו כן השיקה העמותה לפני מספר שבועות קו ייעודי לעובדי קופת חולים כללית.
מנכ"ל ער"ן דוד קורן: "המצוקה הנפשית והמקרים האבדניים מאפיינים את כל שכבות הגיל ואת כל שכבות ורבדי האוכלוסייה בישראל. אנחנו רואים בשנים האחרונות בכלל ובשנה האחרונה בפרט גידול משמעותי בהיקף הפניות למוקדי החירום. אני קורא לכל מי שחש מצוקה או שידוע לו על מישהו אחר שהוא סבור שנמצא במצוקה לפנות אלינו. אני יכול לומר שאנחנו מצליחים להציל את כל מי שפונה למרכז הסיוע."
לסיום אומר קורן: "גלו ערנות, לא תמיד רואים את הסימנים אבל אם רואים, ניתן ואפשר למנוע את המקרה הבא של אובדנות. דברו איתנו, באתר ער"ן או חייגו 1201 בכל שעות היממה, כל ימות השנה".