
מאת: רות רובינשטיין
פרסום ראשון: אסיר משוחרר, בן 19, ממשפחת ג'רושי מרמלה נעצר בחשד שביצע את השוד ביום רביעי בשיכון המזרח בראשון לציון.
היום לפנות בוקר (שישי) עצרה המשטרה אסיר משוחרר אך כמה ימים, צעיר בן 19 ממשפחת ג'רושי ברמלה, החשוד כי ביצע את השוד ברחוב מורדי הגטאות ברביעי בערב בראשון לציון, כפי שפורסם לראשונה בחדשות "ראשון ניוז".
הצעיר הובא לדיון הארכת מעצרו בבית משפט השלום בפתח תקוה שם טענה המשטרה בין השאר כי מה שהסגיר את מעצרו הם הנעליים התואמות שנראות בעת ביצוע השוד ושנמצאו על החשוד.

עורכת דינו ביקשה לצמצם את מעצרו וטענה בדיון: "המשיב טוען שהיה בביתו בזמן האירוע הנטען ולא קשרו בדבר וחצי דבר לאותו שוד. אני שומעת שכל חקירתו או מרביתה היתה סביב נושא הנעליים והטיחו בו שוב ושוב שאותן נעליים שנראות לכאורה בסרטון המתעד את השוד, אלה הנעליים שנתפסו עליו. אז אם זאת הראיה המרכזית של היחידה החוקרת אולי זה יכול היה להספיק למעצר קצר אבל בטח שאין בזה די כדי לקשרו לעצם ביצוע השוד, בוודאי כשחברי (הטוען המשטרתי) בהגינותו מאשר שלא מדובר בנעל נדירה שאינה נפוצה".
עוד אמרה עורכת הדין: " לא בוצע חיפוש בביתו, שזה לטעמי מוזר, ואני לא יודעת מה יהיה משקל של חיפוש כזה שיבוצע בעתיד אם בכלל. ולא נחקר איש מבני המשפחה ולא בדקו איכונים של הפלאפון שלו, לא בדקו שום ראיה חוץ מהנעליים".
סגנית בית משפט השלום השופטת אפרת פינק האריכה את מעצרו עד יום שני.