
מאת: רות רובינשטיין
אתמול הגישו משפחות קשישי המלב"ן בקשה בהולה לבית המשפט המחוזי, באמצעות עו"ד יוסי צ'סקוב ועו"ד רפאל שושן, לקבלת צו ביניים למניעת גזירת הפינוי, מחשש לסיכון בריאותם והדבקתם בנגיף הקורונה.
בית המשפט השיב כי יתן את החלטתו היום בשעה 11:00 בבוקר, בהתאם לתשובת משרד הבריאות בעניין. משפחות קשישי המלב"ן טוענים שאנשי צוות המרכז הגריאטרי עובדים ללא מסיכות, היות ומשרד הבריאות לטענתם לא סיפק כלל אותן. יתרה כך שתי עובדות המקום נמצאות כעת בבידוד. מדובר בעובדות שבאו במגע עם הקשישים וכעת בני המשפחות חוששות לבריאותם.

בנוסף לכך לטענתם גם עובדי הקבלן הרבים שמגיעים לבית החולים על מנת להשמישו לחולי קורונה, מסתובבים במקום ללא כל אמצעי מיגון, דבר שגם הוא עשוי להפיץ את הנגיף בקרב הקשישים.
לדברי עו"ד יוסי צ'סקוב, המייצג את המשפחות ל"חדשות ראשון ניוז": "הגשנו בשם הקשישים בקשה בהולה לבית המשפט המחוזי למתן צו ביניים שימנע את גזרת הפינוי. קיבלנו מידע על כך שכמה עובדים מטעם משרד הבריאות, שבאו במגע עם הקשישים ששוהים בבית החולים, נדבקו בנגיף או לחילופין היו במגע עם חולה מאומת ועל כן אנו חוששים שישנם קשישים שכבר נבדקו".

עוד אמר צ'סקוב: ״אין חולק כי העברת קשישים שנמצאים ברף העליון של אוכלוסיית הסיכון למוסדות אחרים תוביל להדבקה חסרת תקדים במוסדות אליהם משרד הבריאות מבקש להעבירם. ביקרתי היום בבית החולים וחיזקתי את בני המשפחות שנמצאים במקום במשמרות ומונעים את פינוי הקשישים ככל שידרשו לכך".

בני שהמפחות שנמצאים במשמרות במקום אמרו ל"חדשות ראשון ניוז": "העובדים שמסתובבים כאן ללא אמצעי מיגון, לא כפוות ולא מסיכות. הם מעמידים את הקשישים כאן בסיכון גבוהה, שכן במידה והם ידבקו, הם לא ישרדו זאת. עובדי המקום הכינו לעצמם מעין מסיכה ארעית מנייר סופג רב פעמי, שאותו הידקו לגומיות. אם זה לא חלם אז מה כן? אפילו בסופרים היום בודקים חום לכל אחד שנכנס וכאן, דווקא כאן, על אוכלוסיה שמשרד הבריאות אומר בעצמו, שזוהי האוכלוסיה הפגיעה ביותר, האוכלוסיה שצריך לשמור ולהגן עליה יותר מכל אחד אחר, הוא בעצמו פועל בכל דרך על מנת לחסלה".