מדוע עורבים תוקפים בני אדם? לפי ד"ר מיכאל שרגנהיים ישנן שתי סיבות עיקריות לכך, הראשונה: בתחילת הקיץ פרחוני (גוזלים בוגרים) העורבים מתחילים לעוף. הפירחונים שאינם מיומנים נופלים פעמים רבות לאדמה ואחר מכן לרוב מתאוששים בעידוד הוריהם הבוגרים. העורבים השומרים על הצאצאים עלולים להפחיד בצווחות, בתעופה מעל הראש ואף בתקיפה של בעלי חיים ואנשים שרק מתקרבים למקום בו נפל הפרחון, במיוחד אם מנסים לגעת בהם.

סיבה שניה לתקיפת עורבים נאוצה בכך שהעורב היא חיה טריטוריאלית ובקרבת הקן שלה היא עלולה לאיים ולתקוף. בנוסף, עורבים הם חיות מאוד אינטליגנטיות ורכושניות הנמשכות לחפצים נוצצים. עובדה זו גם כן עלולה לגרום לתקיפה.

מדוע עורבים ממשיכים להציק לאנשים לאחר שהם כבר לא מאיימים אליהם?

כאמור עורבים הם מאוד אינטליגנטים ובעלי זיכרון חזותי מפותח. הם לא שוכחים את הקורבן וימשיכו לתקוף אדם שמהווה איום לגביהםאבל גם אדם דומה לו (לדוגמה אדם עם קרחת או אישה עם שער ארוך) .לכן התקיפות יכולות להמשך גם מספר ימים לאחר שהאירוע הסתיים.

כיצד להימנע מתקיפה?

לא מתקרבים ולא נוגעים בגוזלים שנפלו מהעץ ולא מגיבים לצווחות ולאיומים של העורב אלא פשוט מתרחקים מהמקום.

מה לעשות אם כבר העורב תוקף?

כאמור לא להגיב לצווחות, להתרחק מהמקום ולהיכנס למקום סגור. לנסות לשנות משהו מהותי כמו לחבוש כובע או לאסוף שיער. בנוסף ניתן ליצור קשר עם נציגי רשות הטבע והגנים שיעזרו לפנות ולהרחיק את העורבים. מספר המוקד 6911*. יש לקחת לתשומת הלב כי עורבים היא חיית בר שהטיפול בה הוא בסמכות של רשות הטבע והגנים.