
מערכת ראשון ניוז:
המידע עובר לידיים של הרשויות המקומיות: ראשי הרשויות ופיקוד העורף מציגים מערכת שו"ב לניהול מידע בזמן אמת שתעניק תמונת מצב במקרה של גל שני של נגיף הקורונה, תסייע באיתור מוקדם של מוקדי התפרצות וקטיעת שרשרת ההדבקה. ראש עיריית ראשון לציון, רז קינסטליך: "עלינו ראשי הערים להיות מוכנים וערוכים לשמור על הערים שלנו בריאות ונקיות".
אתמול (יום ד') נחנכה בעיריית ראשון לציון מערכת חמ"ל קורונה עירוני לריכוז וניהול מידע בזמן אמת. ראשי הערים של ראשון לציון רז קינסטליך, מודיעין מכבים רעות, חיים ביבס, חדרה, צביקה גנדלמן, שמתחילים בפיילוט בשלטון המקומי, השיקו את המערכת ביחד עם אלוף פיקוד העורף, אורי גורדין וצוות מומחים בהובלת אלוף במיל׳ ישראל זיו. המערכת מכילה סט כלים חדשני ופורץ דרך שיהפוך לחלק אינטגרלי מההתמודדות הלאומית עם מגפת הקורונה במקרה של גל שני.
ראש עיריית ראשון לציון, רז קינסטליך: ״לצערי מרבית התחזיות מדברות על כך שבסתיו הקרוב נעמוד בפני התפרצות נוספת. לכן עלינו ראשי הערים להיות מוכנים וערוכים לשמור על הערים שלנו בריאות ונקיות ולנטר בזמן אמת סימנים להתפרצות ראשונית".

עוד אמר קינסטליך כי "המערכת כוללת מספר כלי עבודה שיסייעו לנו, הרשויות המקומיות במאבק בקורונה במספר תחומים – תחום הניטור: למערכת יש כלים המסייעים בניבוי מקורות ההתפרצות של המחלה, בין השאר באמצעות שאלוני התסמינים שפותחו על ידי מכון ויצמן, ונתונים של בדיקות לאיתור חולי קורונה שמבוצעות על תושבי העיר. בתחום הטיפולי המערכת מציגה את נתוני החולים והמבודדים בראייה גאוגרפית כך שניתן יהיה לקבל החלטות ממוקדות ולא להזדקק לסגר כללי. בזמן שיגרה, המערכת מקבלת נתונים על הגעת התלמידים למוסדות החינוך ובהמשך תרכז את כלל נתוני התו הסגול לעסקים ברשות המקומית״.
מפקד פיקוד העורף, האלוף אורי גורדין: "כדי שאנחנו כפיקוד העורף נוכל להגיע בסופו של דבר לכל אזרח ואזרח ולמלא את משימותינו בעת חירום, אנחנו חייבים לעבוד בשותפות עם השלטון המקומי. המערכת שאנו מטמיעים היום היא מערכת שתאפשר לנו לייצר תקשורת רציפה במצבי חירום ולקבל תמונה מצב שלמה גם לפיקוד וגם לרשויות. אני מודה לכל המתנדבים, השותפים, התורמים והחושבים. עכשיו עלינו להערך לחירום ולגל שני של הקורונה, שאני מקווה שלא יגיע"
לדברי ישראל זיו אלוף במיל' המערכת תסייע לנהל את משבר הקורונה באופן הכי טוב. לאורך זמן אנו צריכים לדעת כמה שיותר מידע כדי להבין איך נלחמים בקורונה. המערכת תספק מידע שיסייע לקטיעת שרשרת ההדבקה, איתור מוקדם של מוקדי התפרצות לצורך ליווי החזרה לשגרה.
"עד כה המידע שהועבר אלינו, ראשי השלטון המקומי היה מועט וחסר" אמר ביבס, המשמש כיו"ר מרכז השלטון המקומי. לכן מצאנו לנכון לייצר שיתוף פעולה של כל הגופים הרלוונטיים שמאפשרים לנו, ראשי הערים לקחת אחריות על ריכוז המידע והשמשתו בניהול המשבר. הנתונים ישמשו אותנו, ראשי הערים, ברמה היומיומית בתהליכי קבלת החלטות, וידוא קיום הנחיות וחלוקת משאבים עירוניים. הכוונה היא שנתונים רלוונטיים יונגשו לציבור, ישפרו שקיפות ויעודדו את הציבור לשמור על ערנות ועל ההנחיות כל הזמן."

"נגיף הקורונה עדיין כאן" הוסיף ראש העיר ראשון לציון, רז קינסטליך, "לצערי מרבית התחזיות מדברות על כך שבסתיו הקרוב נעמוד בפני התפרצות נוספת. לכן עלינו ראשי הערים להיות מוכנים וערוכים לשמור על הערים שלנו בריאות ונקיות ולנטר בזמן אמת סימנים להתפרצות ראשונית. השליטה במידע והנתונים חייבת להיות אצלנו על מנת שנוכל להציג פתרונות בזמן באמת. בסוף התושבים פונים אלינו ומצפים לקבל מאיתנו פתרונות ולא מהמדינה."
"משבר הקורונה תפס את המשק הישראלי בהפתעה" אומר ראש העיר חדרה, תא"ל במיל', צביקה גנדלמן "הרגשנו חסרים במידע ולכן קיבלנו את הפרויקט בשמחה. אני שמח שפיקוד העורף נרתם כדי לשפר את הפעילות".
חיים ביבס יו"ר השלטון המקומי וראש עיריית מודיעין מכבים רעות: "מעבר לחשיבות של המערכת לכל רשות ורשות המערכת תוכל לשמש גם את המערך הלאומי בתמונת מצב עדכנית רחבה כוללנית ובכך הרשויות ינהלו התפרצויות על הצד הטוב ביותר".
הפיילוט מוטמע בימים אלו בשלושת הערים ובהמשך יורחב לערים ומועצות נוספות.