Girls power: הוועד האולימפי בישראל פועל לקידום והנחלת ההכרה בייצוג שווה לנשים

מתוך מידעון הוועד האולימפי בישראל.

מערכת ראשון ניוז:

Girls power: הוועד האולימפי בישראל פועל לקידום והנחלת ההכרה בייצוג שווה לנשים בכל רבדי ההשתתפות בספורט. "אנו מאמינים כי עיסוק בספורט בכלל ומקצועני בפרט מיטיב עבור נשים ואופן ייצוגן בתקשורת יניע שינוי תרבותי של התדמית הגברית שיש בעיסוק בספורט".

בשנתיים האחרונות פועל הוועד האולימפי בישראל לקידום והנחלת ההכרה לפיה יש ערך יסודי בייצוג שווה בכל רבדי ההשתתפות בספורט וניהולו, וכי תת ייצוג של נשים בספורט הינה תופעה חברתית-תרבותית ולא פיזיולוגית-ביולוגית.

מהוועד האולימפי בישראל נמסר כי "אנו מאמינים כי עיסוק בספורט בכלל ומקצועני בפרט הינו מיטיב עבור נשים כמו עם גברים ואופן ייצוגן בתקשורת יניע שינוי תרבותי של התדמית הגברית שיש בעיסוק בספורט. בידי התקשורת על כלל מערכותיה היכולת להיות אחד האמצעים המעצימים ספורטאיות ובידיה היכולת להוקיע ולחשוף אירועים מפחיתי הערך".

לינוי אשרם, צילום: עמית שיסל, באדיבות הוועד האולימפי בישראל.

עוד נמסר מהוועד האולימפי בישראל: "כארגון הגג של הספורט בישראל פרסמנו בימים אלה מנחה פעולה ל"איזון הייצוג המגדרי בתקשורת". תכלית המידעון העלאת המודעות לחשיבות התיאור המגדרי מחד ובחינה בתוך ארגוני הספורט מהם הנושאים הטעונים שיפור מאידך: אופן וצורת הפניה, השפה והביטויים בהם משתמשים אל וכלפי ספורטאיות, אופן ייצוגן בפייסבוק, בטוויטר ובאתרים, אופן ייצוגן בכתבות, התמונות המתפרסמות, האופן בו מגדירים את הספורטאיות בצורה ישירה או עקיפה ועוד".

לסיום אומרים מהוועד האולימפי בישראל: "דרך הפנייה, דרך ההצגה והתיאור המגדרי הם אחד הצעדים המשמעותיים ובעלי העוצמה של ייצוג השוויון המגדרי. לכולנו ביחד היכולת והאחריות לנראות הציבורית ולהנכחה של הספורטאיות בדיוק כפי שהן כנשים ספורטאיות: נחושות, עוצמתיות, הישגיות, מרשימות, מיוחדות ועלינו לפעול בנחישות ובכל דרך למוסס סטריאוטיפים ודימויים הפוגעים בהן, להקפיד על יחס מכבד והתנהגות ראויה כלפי ספורטאיות באשר הן".

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *