בשורה לניצולי השואה: חודשה פעילות נקודת הזכות ראשון לציון

"נקודות זכות" לניצולי שואה, צילום: יח"צ.

מערכת ראשון ניוז:

בשורה לניצולי השואה: חודשה פעילות נקודת הזכות ראשון לציון, האגף לאזרחים ותיקים ועמותת אביב לניצולי השואה, חידשו בימים אלו את פעילות נקודת הזכות – מרכז מיצוי זכויות בקהילה, בה ניתן סיוע במיצוי זכויות לניצולי שואה.

בנקודת זכות ראשון לציון, שמפעיל האגף לאזרחים ותיקים בעיריית ראשון-לציון, בשיתוף עמותת אביב לניצולי השואה, ניתן לניצולי שואה תושבי העיר, סיוע מקצועי במיצוי זכויות, ללא כל תשלום. בימים אלה, בשל מגיפת הקורונה, מוזמנים לבקר בנקודת הזכות רק בני משפחה, או מסייעים אחרים שאינם ניצולי שואה.

"הסיוע במיצוי זכויות עשוי לשפר באופן משמעותי את חייהם של ניצולי השואה", אומרת מנכ"לית העמותה, אורלי סיון, ומוסיפה: "נגיף הקורונה עצר את הפעילות בנקודות הזכות בכל רחבי הארץ. כעת, תחת שמירה על הנחיות משרד הבריאות, אנו מחדשים את הפעילות במספר נקודות זכות, ובהן גם בנקודת זכות ראשון לציון".

אילוסטרציה, צילום: דוברות העירייה.

סיוע משנה חיים לניצולי השואה

כשאברהם, ניצול שואה בן 82 מראשון לציון, פגש לראשונה את עו"ד יעל גרטלר, יועצת זכויות של עמותת אביב לניצולי השואה, הוא היה סקפטי והתלונן על היחס שקיבל כל השנים מהמדינה. אברהם התקיים מקצבה חודשית של 3,976 שקלים כניצול שואה ומקצבת זקנה של ביטוח לאומי. בשל הכנסותיו הנמוכות הוא מוכר באוצר כנזקק – כלומר זכאי לתגמול לפי הכנסה, אך כל עוד לא הוכר ב-50% נכות, מדובר בהשלמה לא משמעותית של כמה מאות שקלים.

אברהם אמר לעו"ד גרטלר כי הוא נואש ואינו מאמין שניתן יהיה לסייע לו לממש את זכויותיו. עו"ד גרטלר עודדה אותו והסבירה לו כי אם תצליח לסייע לו בהעלאת אחוזי הנכות למינימום של -50%, השלמת ההכנסה שהוא מקבל תגדל באופן משמעותי. ואכן, לאחר תהליך לא פשוט, בסופו של דבר אחוזי הנכות של אברהם עלו וכיום הוא מקבל קצבה חודשית בסך 7,924 שקלים. כך, בעזרת הסיוע במיצוי זכויות, מובטח לאברהם ביטחון כלכלי לעת זקנה.

גם סיפורו של שלמה, ניצול שואה בן 76, ממחיש עד כמה משמעותי הסיוע במיצוי זכויות. שלמה לא הוכר מעולם כניצול שואה למרות שהיה זכאי לזכויות מלאות מאז ומתמיד. לפני כמה חודשים הוא קיבל מכתב מעיריית ראשון לציון ומהרשות לניצולי השואה. במכתב צויין כי ייתכן שהוא זכאי לזכויות של ניצול שואה.

בעקבות המכתב שלמה הגיע לנקודת הזכות בעיר ונפגש עם עו"ד יעל גרטלר, אשר בישרה לו שהוא אכן זכאי לקצבה חודשית. עו"ד גרטלר סייעה לשלמה להגיש את הבקשה לאוצר, הבקשה אושרה וכיום שלמה מקבל קצבה חודשית בסך 2,420 שקלים וכל ההטבות הנלוות.

סיוע במיצוי זכויות בקהילה

מיזם "נקודת זכות" הוקם בשנת 2014 על ידי עמותת אביב לניצולי השואה ואשל-ג'וינט ישראל, במטרה להנגיש את הסיוע במיצוי זכויות לניצולי שואה בקהילה. הנהלת העיר ראשון לציון, הרואה חובה מוסרית וערכית מהמעלה הראשונה להעניק לניצולי השואה את מלוא הסיוע הדרוש להם, הקימה מיזם זה בשנת 2015 באגף לאזרחים ותיקים הפועל במנהל לשילוב חברתי בעיר. מיזם זה הינו חלק מסל השירותים הניתן באגף לאזרחים ותיקים בעיר מתוך מטרה להעניק לניצולי השואה יעוץ וסיוע מקצועי ואישי במיצוי הזכויות המגיעות להם בארץ ובעולם, ללא כל תשלום מצידם.

אילוסטרציה, צילום: עיריית ראשון לציון.

למעלה מ-10,000 ניצולי שואה קיבלו סיוע בנקודות הזכות מאז הקמתן. נקודת זכות ראשון לציון היא אחת מ-21 נקודות זכות הפועלות ברחבי הארץ, בשיתוף רשויות מקומיות וגופים אחרים, ובהן ניתן סיוע במיצוי זכויות לניצולי השואה ובני משפחותיהם.

יועצי הזכויות של העמותה מסייעים לניצולי השואה בזיהוי הזכויות הרלוונטיות ובמילוי טפסים, וממשיכים בטיפול ובמעקב עד לסיום התהליך כולו. כך מבטיחה עמותת אביב לניצולי השואה, סיוע רחב ככל האפשר לניצולי השואה תושבי העיר. לפי דוח כלכלי של חברת BDO זיו האפט, שבחן את התשואה הכלכלית של מיזם נקודות זכות, על כל 100 שקלים שהושקעו במיזם, ניצולי השואה קיבלו 4,600 שקלים.

נקודת זכות ראשון לציון פועלת באגף לאזרחים ותיקים, ברחוב הרצל 82. יש לתאם פגישה מראש בטלפון: 5711*

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *