תלמידה מצטיינת בת 10 מראשון לציון זכתה בתחרות תכנות בינלאומית

נוגה קוגמן מבית הספר ידלין נחשפה לתחום באמצעות אחיה * משתתפת זו שנה שנייה במיזם החברתי- אליסקוד, בנות לומדות תכנות * "היא מתרגשת ונהנית מכל המחמאות" מספרת אמה

546 תלמידים מ-35 מדינות התמודדו בתחרות התכנות הבינלאומי IKCC- International Kids Coding Competitions, נגה קוגמן תלמידת כיתה ה' בת עשר מבית הספר ידלין בעיר, זכתה בקטגוריות:Outstanding story , Outstanding code . לגילאי 10-11. בהתחלה היא לא כל כך הבינה את משמעות הזכייה" מספרת אמה, שפי קוגמן "עכשיו היא מתרגשת ונהנית מכל המחמאות. היא התחילה לבתעסק בתכנות בעקבות אחיה הגדול, שנה שעברה למדה את תוכנת סקראץ' והשנה פייתון .היא מאד נהנית מהתחום קולטת מהר וזורמת עם הנושא".

נגה היא תלמידה מצטיינת, יצירתית, בעלת חשיבה מפותחת ואוהבת מאד מחשבים. לפני כשנה היא הצטרפה למיזם החברתי- אליסקוד שמעודד ילדות ונערות למנהיגות טכנולוגית, סייבר ובינה מלאכותית, ואז החלה להשתתף בתחרויות. בשנה שעברה היא זכתה במקום שני והשנה, כאמור, עלתה שלב נוסף. ראש העירייה, רז קינסטליך, אמר: "גאווה גדולה לעיר ולמדינה. השאיפה שלנו לתת לילדות ונערות את כל הכלים והבטחון להתמודד עם התחומים הריאליים ולהצליח בהם".

מנהל בית הספר ידלין, אורנה שלי, הוסיפה: "נגה היא ילדה נבונה, חברותית ונעימת הליכות. תמיד מוכנה לעזור ולהתנדב. בשנה שעברה לקחה חלק פעיל במודל האו"ם. זו שנה שנייה שהיא לוקחת חלק פעיל במנהיגות חברתית "מנהיגוטק" ובכך תורמת לחברת הילדים. נגה משקיעה בלימודים וזה בא לידי ביטוי בהישגיה הנאים. אני מאוד גאה בה".

עמותת אליסקוד עובדת בראשון לציון בשיתוף המשרד לקידום מעמד הנשים, אגף חינוך יסודי ואגף חינוך על יסודי במינהל החינוך ואגף נוער וצעירים במינהל קהילה. מטרת התכנית היא לקדם תלמידות בחינוך היסודי (כיתות ד'-ה') ובחינוך העל יסודי (כיתות י'-י"א) בתחום הטכנולוגי.

במסלול התכנית ביסודי, התלמידות לומדות אחת לשבוע אלגוריתמיקה ומתנסות בכתיבת קוד, המהווים בסיס לעבודה בהייטק ואף המשך ללימודים גבוהים כמהנדסות תוכנה. במהלך התוכנית החניכות מגלות יצירתיות, מסוגלות טכנולוגית ויכולות אנליטיות, לצד פיתוח אישי, כישורי מנהיגות ושיפור השפה האנגלית. החניכות מבקרות בארגונים בינלאומיים כגון: Google, Intel, Facebook, ופוגשות את צוותי הפיתוח, מתנסות במעבדות המחשבים ומשתתפות בתחרויות טכנולוגיות.

במסלול התכנית בעל-יסודי, התלמידות מדריכות את החניכות בכיתות ד'-ה' אחת לשבוע בתחום התוכנה בשפת SCRATCH, במסגרת מסלול מעורבות חברתית. הן זוכות לקבל הכשרה מקצועית גם בתחום התוכנה וגם בתחום ההדרכה, וליווי צמוד של הצוות המקצועי לאורך השנה. אליסה אוצ׳קובסקי – תלמידת כיתת מופת טכ"מ מתיכון "העמית" הדריכה את נגה בשנה שעברה בממשק SCRATCH, והשנה הדריכה אותה סופיה דולזנסקי – תלמידת כיתת טכ"מ בגימנסיה הריאלית.

סגנית ראש העירייה, עו"ד ליאל אבן זהר, המחזיקה בתיק החינוך הוסיפה ובירכה על שיתוף הפעולה עם אליסקוד המניב הצלחות והישגים בקרב תלמידות העיר.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *