קונצנזוס חד-משמעי בציבור הישראלי סביב החלטת השרה גילה גמליאל להחיל את חוק הפיקדון על הבקבוקים הגדולים: מסקר גיאוקרטוגרפיה עבור המשרד להגנת הסביבה עולה כי כ-84% תומכים בחוק הפיקדון והרוב הגדול "מאוד תומכים"

קונצנזוס חד-משמעי בציבור הישראלי סביב החלטת השרה גילה גמליאל להחיל את חוק הפיקדון על הבקבוקים הגדולים: מסקר גיאוקרטוגרפיה עבור המשרד להגנת הסביבה עולה כי כ-84% תומכים בחוק הפיקדון והרוב הגדול "מאוד תומכים"; השרה להגנת הסביבה גילה גמליאל: "נעשה את מה שנכון לציבור, לסביבה ולכלכלה"

הסטנדים לבקבוקים ופחיות שהותקנו על פחי האשפה, צילום: דוברות העירייה.

על רקע החלטת השרה להגנת הסביבה, גילה גמליאל, להחיל את חוק הפיקדון על בקבוקים גדולים מעל 1.5 ליטרים, ביצעה חברת גיאוקרטוגרפיה בחודש נובמבר 2020 סקר עמדות ציבור עבור המשרד להגנת הסביבה, שממנו עולה כי משקי הבית בישראל בעד מיחזור: כ-87% ממשקי הבית מעידים שמיחזור חשוב במידה רבה או במידה רבה מאוד.

עוד עולה מהנתונים של הסקר החדש כי צריכת בקבוקי משקה היא כ-40 בחודש בממוצע למשק בית, 19 מהם של מכלי משקה גדולים. 80% נקנים בסופרים הגדולים.

כבר היום, כ-50% מהציבור מעידים שהם מחזירים בקבוקים קטנים לסופרים בתמורה לפיקדון. באשר להרחבת חוק הפיקדון למכלי המשקה הגדולים – מהסקר עולה כי יש קונצנזוס בציבור הישראלי: כ-84% תומכים בחוק הפיקדון והרוב הגדול "מאוד תומכים".

נתונים נוספים: כמעט מחצית מהנשאלים בסקר מעוניינים להחזיר בקבוקים בסופרים בתמורה לפיקדון. הציבור אף מוכן להשקיע 6-7 דקות כדי להגיע לנקודות איסוף בתמורה לדמי פיקדון – זמן השקול להליכה של עד 500 מטר ונסיעה במרקם עירוני של כ-2-3 ק"מ, כולל זמן חנייה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *