ארז קיטה מנכ"ל עמותת אור ירוק: "במשרד התחבורה והבטיחות בדרכים חייבים לשפר את מערך הסעת ההמונים בישראל גם בימי הקורונה וגם לאחר מכן. ככל שנצליח להעביר אנשים מהרכב הפרטי לשימוש בתחבורה ציבורית נחסוך למשק כסף רב וגם נציל חיים. זוהי השקעה כלכלית שתחזיר את עצמה במהירות"
אזור ירושלים: 49% מתושבי תל אביב והמרכז מודים שהם נוסעים פחות בתחבורה הציבורית בשל הקורונה
- חוששים מהקורונה – 49% מתושבי תל אביב והמרכז מודים שהם נוסעים פחות בתחבורה הציבורית בשל הקורונה. 35% טוענים כי הקורונה כלל לא משפיעה עליהם.
- תושבי ירושלים העניקו את הציון הממוצע הנמוך 4.5 להתנהלות המדינה בתחום התחבורה הציבורית במשבר הקורונה.
- ל-30% מהנשאלים אין תחבורה ציבורית זמינה מהבית אל מקום העבודה או הלימודים
- 75% מהנשאלים טוענים כי הרכב הפרטי הוא מקור התחבורה העיקרי שלהם, 21% מדווחים שאוטובוס הוא מקור התחבורה העיקרי שלהם. 2.3% מדווחים שהם הולכי ברגל, ו-2.3% נוסעים על אופנוע או קטנוע.
-
בתחבורה ציבורית צפוף מדי 33.3% לא רוצה להיות מוגבל ללוחות הזמנים של התחבורה הציבורית 55.6% האוטובוסים והרכבות תמיד מאחרים 16.7% לא נוח לי / יותר נוח להשתמש ברכב 44.4% חושש בגלל הקורונה 50.0% יותר מהיר 33.3% אין תחבורה נוחה מנקודה לנקודה 11.1% יש לי רכב לצרכי עבודה 5.6% -
ארז קיטה מנכ"ל עמותת אור ירוק: "הקורונה גורמת לרבים לצמצם את השימוש בתחבורה הציבורית ואף לזנוח אותה לטובת הרכב הפרטי וזאת בשל החשש הגדול מהידבקות. תחבורה ציבורית טובה וזמינה היא הכרחית לצמצום עומסי התנועה, להפחתת זיהום האוויר ולהורדת תאונות הדרכים. במשך שנים ממשלות ישראל הזניחות את תחום הסעת ההמונים ועודדו שימוש ברכב הפרטי ולכן רבים לא עושים שימוש בתחבורה הציבורית כי היא לא נוחה ולא זמינה. במשרד התחבורה והבטיחות בדרכים חייבים לשפר את מערך הסעת ההמונים בישראל גם בימי הקורונה וגם לאחר מכן. ככל שנצליח להעביר אנשים מהרכב הפרטי לשימוש בתחבורה ציבורית נחסוך למשק כסף רב וגם נציל חיים. זוהי השקעה כלכלית שתחזיר את עצמה במהירות".