אם חשבתם שהקורונה וההגבלות ימנעו מהצופים לקיים פעילויות, תחשבו שוב * הם חוגגים ימי הולדת לגמלאים * מרימים טלפון לקשישים עריריים כל יום ומחלקים להם חלות ועוגות לשבת * רכזת שבט איתן בנאות אשלים: " חשוב לנו שהם ידעו שהם לא לבד"
התוכניות הענפות של שבט הצופים בראשון לציון התפוגגו כמעט כולן בשנה האחרונה בשל התפרצות הקורונה והגבלות משרד הבריאות. אלא שחניכי השבט החליטו לעשות לימונדה מהקורונה, רכזת שבט הצופים בנאות אשלים, שי לי גוטפריד, המשיכה את תוכנית שנרקמה קודם עם מנהלת היחידה לתנועות נוער, זהבה אושריאל, לאמץ את הקשישים בקהילה. ביחד עם רכזת השבט בקרית גנים, זהבה יעקובי, הן יצרו קשר עם מועדון הגמלאים בקרית גנים ולקחו עליהם את המשימה להיות שם עבור חברי המועדון.
בכל יום הולדת של תושב ותיק, החבר מועדון היום, הם מפתיעים אותו בפתח ביתו עם בלונים ועוגה. בנוסף, 60 מדריכים מהשכבה הבוגרת לקחו על עצמם "לאמץ מבוגר". כל אחד מהם קיבל טלפונים של 27 תושבים מבוגרים ועריריים כשהמטרה היא להיות איתו בקשר מדי יום ולסייע לו בקניית מצרכים ותרופות. כמו כן, ביום שישי במהלך הסגר, פקדו חניכי השבט את התושבים העריריים וחילקו להם חלות ועוגות לשבת. יש לציין כי כל הפעילויות נעשו תחת הגבלות הסגר.
לכבוד ט״ו בשבט, חשבו המדריכים בשבט על רעיון יצירתי שיעסיק את חברי מועדון היום. כל חניך קישט קרטון, יצר בו שני חורים שבהם ניתן לשתול בטטה, גרעין של אבוקדו או כל צמח אחר. כל מדריך יצא לשטח עם החניכים שלו וחילקו את הערכות הביתיות לתושבים כדי שתהיה להם תעסוקה לט"ו בשבט.
רכזת שבט איתן, שי לי גוטפריד, מספרת: "הקורונה יצרה מציאות לא פשוטה שבה הרבה אנשים נזקקים למשהו. בין אם זה משהו חומרי כמו כסף או מצרכים לבין אם זה משהו נפשי כמו הפגה של הבדידות וקצת שימחה. החלטנו כשבט שהשנה, בנוסף להתנדבויות השוטפות, לקחת על עצמנו הזדמנויות להתנדב ולפתוח את הלב. מאז אוקטובר אנחנו חוגגים ימי הולדת בפתח הדלת של התושבים המבוגרים ואנחנו רואים כמה הם צמאים לזה. חשוב לנו שהם ידעו שהם לא לבד".