תמי כרמל מצלאוי מנכ"לית עמותת לשמ"ה – עמותה לשילוב מתמודדים והעצמה בבריאות הנפש, תספר למשפחות המתמודדים ממרכז יה"ל בראשון והסביבה ולציבור הרחב את סיפורה האישי. מתקופתה כמתמודדת ועד הפיכתה למנהלת עמותה העוזרת למאות מתמודדים!
ביום חמישי, ה-25 במרץ בשעה 18:00 בזום.
תמי כרמל מצלואי, (52) מנכ"לית עמותת לשמ"ה ("לשילוב מתמודדים והעצמה בבריאות הנפש"), שהחלה את הפעילות בה כמתמודדת נפש בעצמה, מסייעת היום למאות אלפי מתמודדים לקבל טיפול ולשפר את חייהם.
ב-25 במרץ היא תקיים הרצאה חד פעמית שתועבר בשידור ישיר דרך האינטרנט ומיועדת למשפחות המתמודדים של מרכז יה"ל מטעם עמותת "איכות בשיקום" וגם לקהל הרחב.
לדבריה: "אם בריאות היא החצר האחורית של התקציב, בריאות הנפש היא ירכתי החצר האחורית". בגיל 22, אחרי מות אביה ושירות צבאי מוצלח כקצינת חינוך של חטיבת גבעתי יצאה לטיול גדול במזרח, טיול שגרם לה לשקוע בחיפושים רוחניים שלימדו אותה המון על שלוות נפש. לאחר דווקא אובחנה כסובלת מבעיה נפשית.. למרות זאת הצליחה כרמל מצלאוי ללמוד באוניברסיטה, לעבוד 17 שנה כמנהלת קשרי קהילה בחברת אינטל, ולנהל את עמותת לשמ"ה.
"אין היום למעשה מענה בקהילה למי שמתמודד עם משבר פסיכיאטרי." היא מלינה, "אין צוותי משבר או ביקורי בית, יש תורים ארוכים מאוד ולא ניתן מענה למצוקות בקהילה. יש המון שנופלים בין הכיסאות".
בישראל יש כיום 150 אלף מתמודדי נפש עם תחלואה קשה, כמו סכיזופרניה ומאניה דיפרסיה ומספר דומה של מתמודדים עם חרדות ודיכאון. מטרתה של לשמ"ה לשלב אותם בשירותי הטיפול והשיקום וללוות מתמודדים במהלך אשפוז ולאחריו (פרויקט "עמיתים מומחים" של העמותה אף זכה בפרס סגן שר הבריאות ב־2018). זרוע אחת של הפעילות היא קידום הנושא במסדרונות הממשלתיים, והשנייה היא הפעילות בשטח.
לאחר 17 שנים כמנהלת קשרי קהילה באינטל החלה כרמל מצלאוי, מתמודדת נפש בעצמה, את פעילותה בלשמ"ה, וכשש שנים מכהנת כמנכ"לית של העמותה.
עמותת לשמ"ה היא עמותת המתמודדים הוותיקה בישראל – ממשיכה התארגנויות חלוציות קודמות של צביאל רופא ושולה בן דעת אלפרוביץ משנות ה-90' לעמותה זרוע ביצועית שמפתחת פרויקטים ייחודיים של מתמודדים למען בני קהילתם, וזרוע סנגורית שפועלת בנושאים מדיניים עם הישגים בנושאים כגון חוק לרון, הרפורמה, קשירות וקצבאות ומגדלת את הדור הבא של מנהיגי התנועה הצרכנית.
העמותה חוגגת השנה 15 שנים להיווסדה והיא ידעה עליות ומורדות, אך בזכות תמיכתה המתמשכת של קרן טאובר ב-7 השנים האחרונות, כמו גם יציבות בשדרה הניהולית של העמותה (יו"ר דייויד הריס למשך 7 שנים ויציבות בהנהלה) הצליחה העמותה לבסס את עצמה ולהוביל פרויקטים חשובים. מטרת העמותה ברמה האישית היא להתמודד עם מגבלה נפשית בהצלחה ולראות בה הזדמנות לצמיחה אישית ברמה הכללית ליצור קהילת מתמודדים אקטיבית העומדת על זכויותיה ומפתחת שירותים יחודיים למען בני קהילתה.
עמותת איכות בשיקום מפעילה 4 מרכזי משפחות יה"ל ברחבי הארץ (ראשל"צ, חדרה, כפר סבא ואשדוד) ולכל מרכז שלוחה בעיר נוספת. המרכזים ממומנים ומפוקחים על ידי משרד הבריאות.
המרכז שם דגש על מקומה המרכזי של המשפחה בתהליך השיקום, בעבודה משותפת ושיתופית הכוללת את המתמודד, המשפחה וגורמי הטיפול והשיקום, ברוח גישת ההחלמה בבריאות הנפש.בבסיס תפיסת מרכזי יה"ל, האמונה ביכולתה של המשפחה לבסס את חייה – לשקם את רצף החיים האישיים והמשפחתיים לצד ההתמודדות עם המחלה, למצוא חוסן, משמעות והגשמה.המרכז מספק סביבה מכבדת, זמינה ומחבקת לבני המשפחה ופועל תוך התחדשות ויצירתיות ושותפות בתהליכי שינוי והתפתחות במרחב הטיפול והשיקום הפסיכיאטרי.
להתקשרות עם מרכז יה"ל מענה טלפוני ארצי- 03-9559596