"ב-9 במאי, אנו מציינים את יום הניצחון על גרמניה הנאצית.

ראש העיר רז קינסטליך ציין בעקבות האירוע שיזמה העירייה לציון 9 במאי – יום הניצחון על גרמניה הנאצית. קינסטליך: "השתתפתי היום במצעד הניצחון המסורתי בעיר, המסמל עבור כולנו את הזיכרון והגבורה של כל הלוחמים המדהימים, אלה שאיתנו ואלה שכבר אינם.
ניצחון חשוב זה הושג בזכות הלוחמים הגיבורים בשדה הקרב ובעורף, שלחמו בגבורה ואומץ לב מול האויב הנאצי ותרמו תרומה עצומה להצלת העם היהודי והעולם כולו. לוחמים וניצולי שואה יקרים, אני מצדיע לכם על גבורתכם! נזכור לעד את תרומתכם האדירה למדינת ישראל ולעירנו".

מזה שנה שלישית ברציפות נערך בראשון לציון מצעד הווטרנים ביחד עם האירועים לציון התשיעי במאי-יום הניצחון על גרמניה הנאצית.

משנה לשנה האירוע סביב הנושא זה תופס יותר ויותר תאוצה! השנה כמו בשנה קודמת יתפרסו ברחבי העיר שלטים בכותרת "מצד הזיכרון" עם תמונותיהם של הלוחמים שכבר אינם בחיים.

את הרעיון לפרסום בשלטי חוצות יזם סגן יו"ר ועד הקליטה ולד קפוסטין שפרגן והודה למחזיק תיק הקליטה חבר מועצה יבגני ברחמן ובתמיכה מלאה של ראש העיר רז קינסטליך.

השנה גם לראשונה עלו שלטי חוצות עם ציון של 9במאי.

"כל השנים בהם ניסיתי לקדם את הנושא בתור פעיל ציבור,חבר ועדת קליטה, המטרה היתה לציין את היום הזה בצורה כמה שיותר רחבה להעלות את המודעות בכלל הציבור שכמה שיותר תושבים יחשפו לנושא. אני שמח שמעז שנבחר קינסטליך לנושא זה משקעים משבים רבים שזה כמובן גם בזכות מחזיק תיק הקליטה יבגני ברכמן.

ומקרה שאירה השנה מעיד על כך שכל זה לא היה לחינם",-מספר קפוסטין.

לפני מספר שבועות התקשר אליי תושב העיר בשם אלכס אטיה, יליד אלג׳יר. הוא סיפר שאח שלו- משה עטיה,נפל באחד הקרבות כאשר שירת בצבא צרפתית בחיל הרגלים  תחת פיקודו של שארל דה גול, ימים ספורים של תום המלחמה באפריל 1945 היה בן 19 במותו. בתעודת פטירה שלו נכתב "נלחם עבור צרפת". כשאלכס נאלץ להגיע לישראל כמעט הכל נשאר באלג'יר מה שנשאר מהאח זה תמונתו. אלכס גם היה באירוע שהפיקה העירייה: "אני נרגש מאוד! מרגיש שהצלחתי לתת לו כבוד עצם זה שסוף סוף הכירו את אחי".

תמונתו של אלכס אטיה השתתפה גם היא על השלטים בעיר. "עבורי הסיפור זה היה מרגש עד הדמעות" ,-אמר קפוסטין. "זאת בעצם הייתה המטרה שלי במשך הרבה שנים שהנושא יבוא לידי ביטוי שכל הציבור ידע על אלה שבזכותם אנחנו חיים, אלא שהביסו את הפאשיזם ובתוכם כמובן אח של אלכס- משה אטיה!"

עוד נושא חשוב שעליו דובר השנה במסגרת ציון יום הניצחון הוא "מצור על העיר לנינגרד" שנמשך למעלה משנתיים ובמהלכו נספו כמיליון איש כולל הילדים, נשים, קשישים,בעיקר מרעב.

בהובלה של מנהלת אגף הקליטה טניה שטייף בשיתוף עם. מיזם התיעוד האומנותי “האוטוגרפרס” – The Autographers,  ובמימון מפעל הפיס, נעשתה תערוכה ברחבת העירייה בא הציגו תמונות של ניצולי המצור תושבי העיר כאשר אז היו ילדים התערוכה כללה גם סרט קצר שהוקרן במהלך הטקס.

באירוע השתתף  חבר הכנסת אביגדור ליברמן, סגני ראש העיר ליאל אבן זוהר ומקסים בביצקי,חברי מועצה מיכל קלגרון,אסף דעבול,יצחק אבשלומוב.

יבגני ברחמן שקידם ועשה מאמצים כבירים על מנת שהאירוע יצא לפועל למרות כל המגבלות אמר: "אני מוקיר תודה מקרב לב לווטרנים שנמצאים כאן היום ועוד בחיים ולאלה שכבר אינם איתנו, תודה רבה לכם!!! בזכותכם אנחנו כאן! בזכותכם אנחנו חיים! תמיד נזכור את אלה שבזכותם העולם הגיע ליום זה, ליום הניצחון על גרמניה הנאצית!".

רז קינסטליך ואביגדור ליברמן

חבר הכנסת אביגדור ליברמן: "אני רוצה להדגיש, ללא אותו ניצחון לא היו חוגגים לא יום ירושלים וספק אם הייתה קמה מדינת ישראל. ולא היה קמ צה"ל.  אז כל מה שיש לנו זה קודם כל בזכות אותו ניצחון אדיר במלחמת העולם השנייה, שם היהודים תרםו חלק ענק, כמה שהיינו מפוזרים והיינו מעטים אבל הגבורה של הסבים וכל הדורות הקודמים, הם היו באמת גיבורים, שהבטיחו אותו ניצחון אדיר שבזכותו כל האנושות קיימת היום והכל היה יכול להיות אחרת".

ולד קפוסטין

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *