הפרעות קשב וריכוז מוגדרות גם כהפרעה היפראקטיבית וכיום ניתן לאבחן אותן אצל לא מעט ילדים שהופכים בסופו של דבר למבוגרים לא מטופלים. הפרעות קשב מביאות חוסר קשב, פעילות יתר כאמור היפראקטיביות, התנהגות אימפולסיבית והרשימה קצרה מלהכיל.
אז איך יודעים שהילדים אכן סובלים מבעיית הפרעת הקשב וכיצד ניתן לטפל בדברים לפני שיהיה מאוחר מדי? הקושי וההשלכות של חוסר התייחסות וטיפול בבעיה יכולות לפגוע לא רק בפעולות פשוטות בחייו של ילידכם אלא גם בשגרת יומו בהווה ובעתיד.
רוצים שזה לא יקרה לכם? הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על מה שנקרא ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder ).
איך יודעים שהסבל סובל מזה? הפרעות קשב והטיפול בהן
יש לא מעט השלכות לגילוי של הפרעות קשב וריכוז, ילדים שסובלים מהבעיה הזאת לא רק מתקשים בלימודים אלא סובלים בנוסף גם מהערכה עצמית נמוכה. כמו כן, מתוך הדברים הנ"ל באים בין היתר גם דברים הקשורים בקושי לייצר חברויות והתוצאה הרת האסון כמו כתובה על הקיר.
למען הסר ספק, אי אפשר לרפא הפרעות קשב מאידך אפשר בהחלט לטפל בתסמיני ההפרעה באמצעות מתן טיפול תרופתי וייעוץ מתאים או שילוב של שני הדברים יחד.
התסמינים הראשוניים קשורים בקושי לימודי וחברתי אבל גם התנהגות חולמנית ומרחפת והתנהגות נמרצת לרבות טווח הקשבה קצר יהיו קשורים לבעיה.
הילדים שנוטים לחלום גם הם סובלים מקצרים בהקשבה וכך נולדת גם בעיה של אי יכולת לקבל החלטות וכן לרכוש את המיומנויות הלימודיות שבסופו של דבר גורמות לבעיה הגדולה הגורמת בסופו של דבר לילד להפוך למבוגר שלא יודע או יכול להשתלב בחברה נורמטיבית.
הקושי בדחיית הסיפוקים והתנודות הרגשיות גם הם חלק מתסמינים אלו והן יכולות להיות מתונות או קיצוניות גם ברגעי שמחה או משבר. כל אלו למעשה מקשים על הילד וגם המבוגר לצור אינטראקציות בריאות אם בכלל.
מתי ניתן להבחין בבעיות של קשב וריכוז?
הפרעות קשב וריכוז ניתן ואפילו רצוי לאתר עוד בינקותכם של הילדים. החל מהרגע שיש להם רגישות יתר לגירוי ולו הקטן ביותר, החל מזה שהם מתרגשים יתר מאור או רעש זו בהחלט סיבה לבדוק את הדברים מקרוב.
כמו בבגרותו כך גם בינקותו, אם לילד מאפיינים של פעלתנות יתר ובעיות מוטוריות לרבות רפיון וחולשה זו בהחלט סיבה לעצור ולשלול או לאשש הפרעת קשב וריכוז ויפה שעה אחת קודם. מאפיין נוסף שניתן לראות הן בילדות והן בינקות ויכול בהחלט להעיד על הפרעות קשב וריכוז קשור בחוסר היכולת לשמור על סדר דברים, לעמוד בלוח זמנים, הבטחות ואף דחיית שיעורי בית ועבודות.
בסיכום דבר, אין דרך למנוע ADHD אולם אפשר בהחלט להבטיח את בריאות ילדכם ולמגר את ההשלכות של הבעיה באמצעות טיפול מתאים שיקל על כל הצדדים בהווה ובעתיד הקרוב.