שלילת רישיון – המדריך השלם שיעזור לכם להתמודד עם זה נכון

אחד העונשים היותר שכיחים על ביצוע עבירה על הכביש זה שלילת רישיון. מבין כל הסנקציות שניתנות לנהג מסתמן כי זו הקשה מכולן. שלילת רישיון משמע "לקחת את הידיים והרגליים" שלכם ומצד שני לשמור על ביטחונם של האנשים האחרים, הנהגים האחרים והולכי הרגל.

בית המשפט הוא זה האחראי על פסילת רישיון וזאת כאמור בתנאי כי אכן נמצאתם אשמים בעבירת נהיגה מסכנת חיים. עם זאת חשוב לציין כי דיונים במשפט אינם מתרחשים ישירות לאחר האירוע מה שנותן יתרון אחד גדול עבורכם וזה להגיע לבית משפט שאתם מוכנים וערוכים לכך.

אז בעוד הנהג חשוד בעבירה, בית המשפט ירחיק אותו מגרימת עוולה נוספת וגם אם זה בגדר חשוד אף צד לא ייקח סיכונים ועד לרגע המשפט ישלול ממנו נהיגה שלעיתים תהיה יותר מסתם נסיעה מנקודה אחת לשנייה אלא גם פגיעה במקום עבודה.

אז מה עושים במצב הזה? האם אפשר לשנות את הדברים? במיוחד עבורכם, עורך דין תעבורה מעלה את כל הנושאים הקשורים בהליך שלילת רישיון ומה כדאי לעשות במסגרת הזכויות שלכם.

פסילת רישיון במעמד בית משפט

כמו כל הליך משפטי כזה או אחר אפשר ואפילו מומלץ לערער על החלטת בית משפט לרבות ערעור על שלילת רישיון. כאמור באופן הזה אפשר לנסות ולערער גם על פסילת רישיון באמצעות עורך דין תעבורה שיכול בהחלט לבדוק את האפשרויות ולסייע לבטל את המצב שנכפה עליכם במטרה אחת והיא להשיב לכם את הרישיון.

כמו אז גם היום קיימים שלושה גופים שאחראים על שלילת רישיון של נהג. נשלל מכם רישיונכם?  בהתאם לכך עורך דין תעבורה יכול בהחלט לערער עבורכם ולהתמודד אל מול שלושת הגופים כדלקמן.

ערעור על החלטת בית משפט לרבות פסילה שמקורה בבית דין לתעבורה. במעמד הזה מומלץ ואפילו ראוי לערער גם לאור ראיות שהתווספו ועשיות בהחלט לשנות את נטל הגזירה. בגדול, כשיש ראיות חשוב מאוד להציגן היות שהן אלו שתוכלנה לשנות את הדברים.

הגוף השני הוא מנהלתי ובאם נפסל רישיון לפני תום הליכים במסגרת זו תוכלו לערער על ההחלטה.

כיצד ומתי אפשר לערער על שלילת רישיון?

יש לא מעט סיבות בגינן אפשר לערער על שלילת רישיון ומקצתן זה גם סיבות רפואיות. במעמד זה חשוב להגיש כתב מפורט בו כל הסיבות לרבות הטיעונים לערעור לרבות צירוף של מסמכים, טפסים וכל מידע רלוונטי שיעזור לכם לבטל או להטות את החלטת השופטים.

אם אתם בוחרים לערער על שלילת רישיון רצוי שתעשו זאת עם עורך דין תעבורה תוך שלושים יום מקרות המקרה/ פסילה. יש לשלם את האגרה ולהגיש את הערעור בזמן.

רישיונכם נשלל ואין לכם מושג איך להשיב את הגלגל לאחור? חגי סער, עורך דין תעבורה עוזר לכם לחזור למסלול החיים הרגיל.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *