מבצע האכיפה של פקחי החברה העירונית לביטחון וסדר ציבורי של עיריית ראשון לציון והשיטור העירוני, כנגד נהיגה פרועה של ילדים ובני נוער הרכובים על גבי טרקטורונים חשמליים נמשך גם השבוע. ראש העירייה רז קינסטליך: ״נמשיך להילחם בתופעה ולנקוט בכל האמצעים העומדים לרשותנו למען בטיחות כלל התושבים"*.
החל מתחילת השבוע, הוחרמו כבר ארבעה טרקטורונים ונרשמו ארבעה דוחות על סך מאות שקלים ועוד שמונה אזהרות להורי הילדים.
עיריית ראשון לציון החליטה להיות חלוצה במלחמה בתופעת הנהיגה המסוכנת של ילדים ובני נוער על גבי טרקטורונים חשמליים. עד עתה מוגדר הטרקטורון החשמלי כצעצוע ולא ככלי רכב מנועי. לאחרונה על פי הנחייה של ראש עיריית ראשון לציון רז קינסטליך בחנו בחברה העירונית לביטחון דרכים להתמודד עם התופעה המסוכנת. הבחינה העלתה כי לרשות פקחי העירייה עומדים שורה של חוקי עזר עירוני המאפשרים פעילות אכיפה כנגד נהיגת ילדים ובני נוער על גבי הטרקטורנים ברחבי העיר.
לדברי ראש העירייה, רז קינסטליך: "כפי שהבטחתי, אנחנו ממשיכים להילחם בתופעה המסוכנת של נהיגה פרועה של בני נוער וילדים על טרקטורונים בעיר. גם השבוע המשכנו במבצעי אכיפה מאסיביים כנגד התופעה המסוכנת הזו, במטרה למגר אותה. לא יעלה על הדעת כי בני נוער ינהגו בפראות ויסכנו את משתמשי הדרך ואת עצמם. נמשיך להילחם בתופעה ולנקוט בכל האמצעים העומדים לרשותנו למען בטיחות כלל התושבים".
פעילות הפקחים מתמקדת במספר שכונות בעיר בהן נרשמו פניות רבות של אזרחים שהתלוננו על הסכנה.
במסגרת הפעילות מבצעים הפקחים ואנשי השיטור העירוני פעילות הסברה וכן פעילות אכיפה. כאשר הפעילות מתבצעת במידה רבה של זהירות מחשש כי הילדים יברחו ויגרמו לתאונה. על כן פותח בחברה העירונית מודל אכיפה בכדי למנוע תרחיש שכזה.
בחברה לביטחון מצינים כי הפעילות כנגד התופעה תימשך גם בימים הקרובים.
לדברי סגן ראש העירייה ומחזיק תיק הבטחון, מקסים בביצקי: ״ אני רואה את השימוש בטרקטורונים ע"י ילדים קטנים בחומרה רבה ואנו נמשיך את האכיפה ונעשה את הכל על מנת לסיים בערינו את התופעה המסוכנת הזאת.
יחד עם, זה אני פונה לכל ההורים לא לרכוש ולא להרשות את השימוש בכלי המסוכן הזה. כמו כן אני מזהיר את ההורים ששימוש בטרקטורון ונהיגה פורעת בו תגרום למתן קנסות והחרמות של הציוד״.
