מתי כדאי לבצע בדיקת קווי ביוב?

אנו משתמשים בהם מדי יום אך לעתים קרובות שוכחים מקווי הביוב שלנו. בדיקת הביוב שלכם היא דרך נבונה למנוע בעיות עתידיות, בין אם אתם רוכשים או כבר בעלי בית. אמנם תצטרכו לשלם על הבדיקה עצמה, אבל זה שווה את זה מבחינת השקט הנפשי שתקבלו ועשוי לחסוך לכם אלפי שקלים בטווח הארוך.

תמונה:freepik

צילום קווי ביוב בטכנולוגיה מתקדמת נעשה במהירות וללא הרס, אבל מתי כדאי לבצע אותו ואילו ממצאים עשויים להתגלות? כל התשובות במאמר הזה.

רכישת בית חדש

הסיבה מספר אחת לבצע בדיקת ביוב היא רכישת בית. רוכשי דירות נבונים יקדישו את הזמן (והכסף) ויקבעו בדיקת קווי ביוב של אנשי מקצוע מומחים. 

ככל שהבית ישן יותר, כך קריטי יותר לבצע את בדיקת הצינורות. בעבר, בתים נבנו עם צינורות מחומרים כמו חימר או בטון, אשר רגישים יותר לחדירת שורשים ולבעיות אחרות. עם זאת, גם בבית ישנים עשויים להתגלות קשיים במסגרת הבדיקה.

אם אתם מבצעים בדיקת קווי ביוב כחלק מהצעה לרכישת בית חדש, תצטרכו לשלם עבור הבדיקה בעצמכם. אמנם לא נעים להגדיל את הוצאות הרכישה, אבל האמת היא שהרבה יותר גרוע לעבור לבית חדש, להתמקם ורק אז לגלות בעיות במערכת הביוב.

תיקוני ביוב עלולים להיות יקרים מאוד, ולכן עדיף לדעת עליהם לפני רכישת בית חדש.

סיבות לכשלים במערכת ביוב חדשה

כאשר מונחים קווים ראשיים מקוריים לחיבור עם מערכת ביוב של שכונה, עליהם להיות מתוכננים ומונחים בצורה מדויקת על מנת למנוע בעיות בעתיד הקרוב והרחוק. למרבה הצער, חלק מאנשי המקצוע מעגלים פינות ומתרשלים, וכך עלולים להיגרם נזקים. 

סיבות לכשלים במערכת ביוב ישנה

עם זמן, וככל שקווי הביוב יותר ישנים ומשומשים, הם צוברים בלאי ועלולים להיפגם מסיבות ובדרכים שונות. למשל, הצינורות יכולים להירקב, להתעקם או להתפורר, וכן להיות מושפעים מדברים כמו חדירת שורשים או תזוזות באדמה.

חדירת שורשים נגרמת בשל הכוח של שורשים לנוע ולהגיע לכל מקום כדי למצוא מים. קו ביוב הוא מקור מים קל, ובדרך כלל קבוע, כך שהוא מזמין שורשי עצים להגיע אליו.  

כאשר האדמה מתחת לאזור מסוים בצינור נעה או נדחסת יותר מהאזורים שסביבו, זה יכול לגרום להצטברות של מים ופסולת אחרת שעלולה לגרום לקו להיסתם. לחלופין, תנועה של אדמה מתחת לצינור יכולה לגרום לפירוק של החיבור בין שני צינורות ובכך לפתח דליפה או סתימה. 

מערכת הביוב שלכם מעולם לא נבדקה לפני כן?

מלבד רכישת דירה, הסיבה השנייה לבצע בדיקת ביוב היא חלוף הזמן. בדיקות ביוב אינן מיועדות רק לבעלי בתים חדשים. למעשה, מומלץ לבצע בדיקת צנרת ביוב ביתית כל 3-5 שנים. 

כדאי תמיד לעקוב, להיות מודעים לבעיות פוטנציאליות ולזהות בעיות קיימות בזמן, לפני שהן מחמירות. אפילו אם לא תמצאו שום ליקוי, הבדיקה לא לחינם. היא מספקת שקט נפשי וגם תיעוד רשמי לתקינות המערכת, לכל מקרה שלא יבוא.

קיימת דליפה ביסודות המבנה

הסיבה השלישית לבדיקת ביוב היא זיהוי של נזילות ביסודות המבנה. קשה לאבחן אותן, אך בדיקת קווי ביוב יכולה לסייע כי נזילות כאלה עשויות להיות תוצאה של קו ביוב כושל. בדיקת וידאו לביוב היא דרך מצוינת לקבוע אם קו הביוב הוא הגורם לנזילה, וחוסכת לכם כסף על חפירות מיותרות.

מה אפשר לגלות בבדיקת קווי ביוב?

שורשי עצים בתוך הצינורות – כפי שכבר הסברנו.

צינורות מתפרקים – צינורות ישנים יותר עלולים ולהתמוטט עם הזמן. זו הסיבה שמומלץ לעקוב מקרוב אחר צינורות ותיקים. גם אם נראה שהכל תקין, יש סיכוי שהצינורות יתחילו להתפרק מעצמם.

צנרת סתומה – אם יש בעיה רק באסלה או כיור אחד בבית, כנראה שהיא נקודתית. מנגד, אם כל המתקנים אינם תקינים, זה סימן שקו הביוב הראשי שלכם סתום.

סתימות קורות בדרך כלל עקב טעויות אנוש. כדי להפחית את הסיכון לסתימה, אל תשתמשו בשירותים שלכם כמו בפח אשפה. שטיפת פריטים לא מתאימים באסלה היא הסיבה מספר אחת לסתימת צינורות או קווי ניקוז, אז תקפידו להשליך לאסלות שלכם רק נייר טואלט. אל תשליכו מגבונים, שאריות מזון או שמן מלוכלך מהמחבת, שנותר לאחר טיגון השניצלים האחרון.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *