ניתוח קטרקט – כל מה שאתם פשוט חייבים לדעת

רוצים לקבל מידע על קטרקט? כאן תוכלו לקבל את כל המידע הנחוץ לכם!

מה זה קטרקט?

לפני שנדבר על אופן הטיפול – ניתוח קטרקט, חשוב להבין מה זה בכלל ולמה כדאי ואף חשוב לטפל בו. אם כן, הקטרקט הוא עכירות של עדשת העין, שאמורה להיות צלולה על מנת שתוכל להעביר את קרני האור וליצור את התמונה המלאה, אותה כולנו רואים. כלומר, כאשר העדשה עכורה, היא לא מסוגלת לבצע את התפקיד שלה כראוי וכתוצאה מכך, האדם הלוקה בקטרקט לא יכול לראות כמו שצריך. אמנם הקטרקט בדרך כלל מתפתח בשתי העיניים, אבל לא תמיד תחילת ההתפתחות היא במקביל ובדרך כלל לא באותו הקצב.

סוגי קטרקט

חשוב לדעת, שישנם סוגים שונים של קטרקט וההבדלים ביניהם באים לידי ביטוי בעיקר בתסמינים. לפניכם רשימת הסוגים והמאפיינים שלהם:

  • קטרקט גרעיני – זהו הסוג הנפוץ ביותר והוא בא לידי ביטוי בהתחלה של העכירות במרכז העדשה שמתפשטת לכיוון הקצוות שלה
  • קטרקט קורטיקלי – סוג זה מאופיין בעיקר בעכירות שנמצאת בהיקפים של העדשה והסובלים ממנה יחוו בעיקר קשיי ראייה בזמן חשיכה
  • קטרקט בשל – סוג זה הוא השלב המתקדם של הקטרקט הקורטיקלי והוא מאופיין על ידי הלבנה של העדשה עד לכדי עיוורון
  • קטרקט סאב-קפסולרי אחורי – סוג זה נוצר בעקבות נדידה של תאים אל אחורי העדשה ולעתים יכול להופיע גם אצל צעירים בעקבות חבלה
  • קטרקט מולד – סוג זה מופיע כבר בלידה וזהו סוג נדיר יותר מהאחרים באופן משמעותי

התסמינים

לפני שנוכל לדבר על ניתוח קטרקט חשוב להבין איך בכלל מאבחנים אותו. ובכן, הסימפטומים של קטרקט מאופיינים בשינויים בחוש הראייה. שינויים אלו יכולים להיות שונים ומגוונים, בעיקר בשל סוגי הקטרקט השונים. לדוגמה, אדם אחד יכול להרגיש קושי בראייה בלילה או באבחנה בין צבעים ואילו אדם אחר יכול להרגיש פתאום שהראייה שלו משתפרת והוא איננו זקוק יותר למשקפיים שלו. כמו כן, גם ערפול בראייה, החלפה תדירה של משקפיים, ראייה כפולה ועוד. חשוב לציין, שתסמינים אלו יכולים להוות תסמינים גם של מצבים רפואיים אחרים ולכן יש לפנות אל מומחה לרפואת עיניים כדי לבצע אבחנה מקצועית ומדויקת.

ניתוח קטרקט

היות שהקטרקט משפיע משמעותית על איכות החיים של הסובל ממנו והוא רק הולך ומתקדם עם הזמן, חשוב מאוד לטפל בו ובהקדם. נכון להיום, האופציה היחידה לטיפול בקטרקט היא באמצעות ניתוח קטרקט, במהלכו מסירים את העדשה העכורה מהעין ושמים במקומה עדשה מלאכותית ונקייה.

כדי לעבור ניתוח קטרקט יש תחילה לקבל אישור של רופא המשפחה. לאחר מכן, ובהתאם להחלטת רופא העיניים המטפל, יתקיימו בדיקות נוספות, במטרה לבצע את הניתוח המתאים ביותר למטופל. היות שמרבית הניתוחים מתבצעים בהרדמה מקומית, על פי רוב אין צורך בצום לפני הניתוח, אבל חשוב לפעול בהתאם להנחיית הרופא המנתח.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *