״שמים סוף לריחות מהשפד״ן וקידום תוכנית נעים בעיר למען איכות החיים בראשון לציון״
כאמור השרה עידית סילמן הגיעה לפגישה מקצועית בעירייה עם ראה״ע רז קינסטליך וצוותים עירוניים ולאחר מכן פגישה אישית ומקצועית עם יוסי חממי ודורון אוזן המשנים לראה״ע מובילי סיעת מחל והצעירים בעיר.
השניים העלו בפני השרה את ענין השפדן והריחות היוצאים ממנו(גם בפגישה המקצועית עם ראה״ע הסוגיה עלתה ) הסברנו שתושבי נוה חוף ושער הים בעיקר סובלים מריחות חריפים והצענו פתרונות לבעיה.
הוחלט לקיים סיור בקרוב בשטח.
כן נושא מתקן הפסולת עלה בדיון וישולב בסיור עצמו.
לאחר מכן השרה סיפרה על הקול קורא שמשרדה הוציא לרשויות ונמצא באויר וחושבת שזה נכון לעיר ראשון לציון והיות וסיעת מחל והצעירים שמה מול עיניה את נושא איכות הסביבה גם במהלך קמפיין הבחירות בנושאים חשובים כמו ״ראשון חייבת להיות מוצלת״,שמירה על העצים,דאגה לבעלי חיים,ניטור רעשים ,רכבים יותר ידידותיים ,פתרונות תחבורה שלא תהווה עוד מקור לזיהום אויר לסביבה ועוד…אומרים אוזן וחממי ״התוכנית של המשרד להגנת הסביבה תואמת את תפיסת העולם שלנו ומשתלבת עם החלומות והרצונות שלנו למען חיים סביבתיים טובים יותר אנו מקווים שעיריית ראשון תתמוך בתוכנית וכמו כן אנו נדאג לתאום הסיור שיביא בריאות ומזור לתושבי נוה חוף והסביבה בעקבות הריחות מהשפד״ן״.
-ומשם קצת על התוכנית
"נעים בעיר" בראשון לציון
תוכנית "נעים בעיר" לתמיכה ברשויות המקומיות בגיבוש תוכניות להפחתת זיהום אוויר ולצמצום פליטות גזי חממה מתחבורה יוצאת לדרך בראשון לציון
השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן: "תחבורה מהווה את המקור המרכזי כיום לזיהום אוויר בערים ולרעש. לרשויות מקומיות היכולת לקדם מהלכים משמעותיים לצמצום משמעותי של זיהום האוויר מתחבורה, במטרה לשמור על איכות ובריאות חיי האדם. אנחנו במשרד להגנת הסביבה נתמוך בהן במסגרת תוכנית 'נעים בעיר' שלנו ויחד נגבש תוכנית לכל עיר לצמצום זיהום אוויר הנובע מתחבורה. במסגרת התמיכה ישקיע המשרד עד 200 אלף שקל עבור כל הכנת תוכנית".
"נעים בעיר" הוא פרויקט של המשרד להגנת הסביבה שמטרתו לסייע בתכנון וביישום של פתרונות תחבורה בני-קיימה הנמצאים בסמכות רשויות מקומיות.
במסגרת פרויקט זה, המשרד להגנת הסביבה מפרסם קול קורא לתמיכה בגיבוש תוכנית חומש לצמצום זיהום אוויר מתחבורה מתוקף פקודת התעבורה סעיף 77 א, שמטרתה לתכנן את הצעדים המרכזיים להפחתת זיהום אוויר מתחבורה, המותאמים למאפייניה הייחודיים של הרשות המקומית.
דוגמאות לצעדים ולאמצעים שונים שהרשות יכולה לבחון במסגרת התוכנית במטרה לצמצם את זיהום האוויר מתחבורה בשטחה הם: הפעלת אזורי אוויר נקי, שיפור מערך התחבורה הציבורית, ניהול תנועה וחנייה, הפעלת תוכניות יוממות ושיתוף נסיעות, מעבר לכלי תחבורה מאופסי פליטות, תכנון עירוני מקיים, עידוד השימוש באמצעי תחבורה לא ממונעים על ידי הקמת תשתיות, הצללה ועוד.
הכנת התוכניות היא הפעולה הראשונה שעל הרשות המקומית לבצע כדי לקדם ולהביא לשיפור משמעותי באיכות האוויר בעיר, על ידי מתן כלים להפחתת השימוש בכלי רכב ומעבר לתחבורה נקייה. לאחר הכנת התוכניות, המשרד להגנת הסביבה יפרסם קול קורא נוסף ליישום הצעדים המרכזיים בתוכנית.