מתי ואיך יש צורך בקבלת מזונות זמניים

מזונות הם בעצם צו המחייב אדם להעביר סכום מסוים של כסף למי ממשפחתו, וזאת לצורך כיסוי הוצאות חיים חיוניות (אוכל, מגורים וכיו"ב). רובנו מכירים את תשלום המזונות מהסיטואציה הנפוצה ביותר של מזונות בישראל, וזה במקרים של תשלום מזונות על ילדים. מי שנכנס, או פניו מועדות לתהליך גירושין, כדאי שיידע כי יש עוד סוגים של מזונות, ובעיקר כדאי שיכיר את הנושא של מזונות זמניים.

המזונות הזמניים הם בעצם תשלום של מזונות המושת על בן הזוג שנשאר ללא חזקה על הילדים, לרוב, אך לא תמיד, הגבר. הרעיון שמאחורי המזונות הזמניים הוא להקל על בן או בת הזוג אשר נאלצים למצוא מגורים חדשים, ולהתחיל בחיים חדשים, כולל מימון הוצאות הילדים, וזאת במהלך תקופת הגירושין, תקופה שיכולה לקחת זמן מה, בין דיון לדיון, בבתי המשפט, אצל המגשרים וכיו"ב.

הפרטים הקטנים:

  • מדובר בבקשה חריגה – במרבית מקרי הגירושים אנשים לא מבקשים לקבל מזונות טרם הוסדר ההליך. ועדיין, ניתן לקבל אישור מבית המשפט למזונות הזמניים, בתנאי שניתן לגבות את הבקשה בהוכחה כי רווחת הילדים תיפגע במידה ולא ישולמו מזונות אלו.
  • חובת ההוכחה עליכם ועל המציאות – בן או בת הזוג המבקשים לקבל את המזונות הזמניים צריכים להוכיח את הצורך שלהם בצורה כו שבית המשפט ישוכנע כי יש בכך מן האמת. מצב נפוץ במיוחד של אישור הסדר זה הוא מצב בו אחד מבני הזוג מתפרנס בצורה נמוכה משמעותית מהצד השני, והפרידה מייצרת שינוי דרסטי במיוחד באיכות החיים.
  • הסדר זה כשמו כן הוא – זמני. לאחר סיום הדיונים במקרה הגירושין, בין אם מדובר בהסדר שנוסח בליווי מגשרים ובין אם מדובר בסכסוך אשר הוכרע בבית-המשפט, תוקפם של המזונות הזמניים פג, ובמקומם ייכנס לתוקף הסדר המזונות הקבועים, שיכול להיות זהה, גבוה או נמוך מהסכום שנקבע בהסכם המזונות הזמניים הקודם.
  • אפשר לשנות מזונות – בין אם זמניים או קבועים, ניתן לשנות הסדרי מזונות לאחר שנקבעו על ידי בית המשפט. גובה המזונות (זמניים או קבועים) נקבע בין היתר על בסיס ההכנסה של בני הזוג, אל מול הצרכים הכלכליים הרלוונטים. מצבים אלו הם זמניים, ועם נוצר שינוי משמעותי בהכנסה או בצורך הכלכלי, הרי שמן הראוי לבצע שינוי של המזונות.

ערעור על גובה המזונות

לא לחינם מאפשר החוק קביעה של תשלום מזונות זמניים, שהרי החוק נועד לענות על צורך אמיתי ולפתור בעיות בחיים. מאותן הסיבות בדיוק מאפשר לכם החוק בישראל גם לערער על גובה המזונות הזמניים שנקבעו, ממש כפי שאפשר לערער על מזונות קבועים.

הערעור יכול לעלות מכל אחד מהצדדים, המשלם או המוטב, ומובן כי ערעור מצריך ייעוץ וליווי מקצועי של עורך דין מומחה בתחום זה, כמו עו"ד אברהם הופרט.

תגובות