מי הם משקיעים כשירים, ומי הם משקיעים שאינם כשירים?

כשרות לא ניתנת רק למזון ומשקאות, וגם בעולמות רבים אחרים ישנם דברים שונים כשירים ושאינם כשירים. בכל הנוגע להשקעות, חברות ובעלי עניין רוצים לוודא כי המשקיעים שמעוניינים להשקיע עימם או בחברה שלהם הינם משקיעים כשירים.

החוק בעניין המשקיע הכשר עבר לא מעט גלגולים, שינויים והתאמות. כיום משקיע כשר נמדד לפי יכולתו הפיננסית, ותו לא. לא עוד מבחנים הבודקים את הידע הפיננסי של המשקיע הפוטנציאלי או שאר הגבלות, כיום הכסף מדבר, ואם המשקיע עומד בתנאי הסף הפיננסיים, הוא יכול לעבור כמשקיע כשיר, עם כל מה שמשתמע מכך.

מה אומר החוק לגבי הגדרתם של משקיעים כשירים:

כפי שכבר ציינו, הגדרת המשקיע הכשיר תלויה כיום בהון של המשקיע. לדוגמא:

  1. ערך נכסיו של המשקיע צריכים להיות שווים לכל הפחות שמונה מיליון ומאה אלף שקלים. ישנן מספר החרגות שיש לקחת בחשבון בעת ביצוע אומדן זה, שכן החישוב דורש התעלמות מנכסי הנדל"ן שברשות המשקיע, קרנות הפנסיה שלו, וביטוחי המנהלים שברשותו.
  2. לצד ערך הנכסים של המשקיע, כיום נבחנת גם הכנסתו השנתית של המשקיע, כמו גם של התא המשפחתי כולו. גובה ההכנסה השנתי של משקיע חייב להיות לכל הפחות מיליון ומאתיים אלף שקלים )הכנסה אישית), כאשר ההכנסה של המשפחה צריכה להיות לפחות מיליון ושמונה מאות אלף שקלים.

בנוסף, אדם או תאגיד שהם כבר בהגדרה של קופת גמל, בנק, גורם מבטח, חברי בורסה, קרנות הון סיכון, ואפילו חברות שמחזיקות הון עצמי מינימאלי של חמישים מיליון שקלים גם הם עומדים בהגדרת המשקיע הכשיר.

החוק מפרט עוד מקרים, כגון מצבים בהם אנשים פרטיים שלא עומדים בתנאים הנ"ל גם כן יכולים להיחשב כשירים:

  • אם נכסיהם הפרטיים שווים לכל הפחות חמישה מיליון ומאתיים אלף שקלים, לצד הכנסה שנתית הגבוהה משש-מאות ושלושים אלף שקלים במשך שנתיים ברציפות
  • אם נכסיהם הפרטיים שווים לכל הפחות שמונה מיליון ושלוש-מאות אלף שקלים, לצד הכנסה שנתית הגבוהה ממיליון ומאתיים שקלים.

חשוב לציין כי נתונים אלו נכונים לזמן כתיבת שורות אלו.

באמת משתלם להיות משקיע כשיר?

מי שבוחן את האפשרות להפוך למשקיע כשיר בוודאי עושה זאת מתוך הכרות עם היתרונות, או לכל הפחות חלק מהיתרונות שמגיעים עם הגדרה זו. המשקיעים הכשירים בישראל מקבלים גישה להזדמנויות פיננסיות ייחודיות, הזדמנויות אשר אינן זמינות לציבור הרחב שאינו עומד בהגדרת החוק.

מדובר בגישה להנפקות של חברות שונות, מידע אודות תוכניות עסקיות עתידיות, ושאר מידע והזדמנויות השקעה ייחודיות בקנה מידה גדול הרבה יותר, ועם פוטנציאל רווח גבוה בהרבה מההשקעות הזמינות למשקיע הפרטי. משקיעים כשירים צריכים להגיע לשולחן מראש עם הון לא קטן, אך הם גם מקבלים גישה להזדמנות לייצר הון גדול הרבה יותר. כמובן שפוטנציאל הרווח מגיע עם פוטנציאל סיכון, שהרי מדובר בסכומים גבוהים יותר, ומעבר להגדרת המשקיע כ"כשיר", יש לוודא שאתם מתנהלים נכון עם ההזדמנויות החדשות שנפתחות בפניכם.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *