סגן ראש העיר לשעבר: "עשיתי טעות, שנתיים וחצי אני לא חי, אני מובטל".

סגן ראש העיר לשעבר: "עשיתי טעות, שנתיים וחצי אני לא חי, אני מובטל".

 

בדיון שהתקיים היום (רביעי) בבית משפט השלום בראשון לציון בפני השופט מנחם מזרחי, נדון עניינו של סגן ראש העיר ראשון לציון לשעבר, מקסים בביצקי. במהלך הדיון הציגה ההגנה, עו"ד עדי כרמלי, מסמכים המעידים על נזק קונקרטי שנגרם לנאשם, ביניהם ביטול רישיון תיווך ודחיית מועמדותו למשרת ניהול בחברת טכנולוגיה.

 

בדברים שנשא בפני בית המשפט, אמר בביצקי בקול נשבר: "אני שנתיים וחצי לא חי. יותר משנה אני מובטל. המכתבים האלה זה רק דוגמה. אני יכול לעמוד בסופר מרקט אני משלם מזונות שכירות. יש לי ידע בניהול פרוייקטים. חברות שאני פונה אליהם נכנסים לגוגל. ואז הם שואלים אם נגמר התיק. אני משיב שלא. אני לא יכול לשקר. אני אומר שאני לא יכול לדעת מה יהיה. הם אומרים לי לבוא אחרי משפט ולהראות איך נסגר התיק. אני פשוט כרגע יושב בבית. עשיתי טעות שלעולם לא אחזור עליה".

 

שירות המבחן המליץ על צו של"צ (שירות לתועלת הציבור) אך התקשה לתמוך בבקשת הנאשם לביטול הרשעה. גזר הדין צפוי להינתן בשבוע הבא, ב-12 בפברואר.

 

תזכורת: על פי כתב האישום, בביצקי, שכיהן כסגן ראש עיריית ראשון לציון, נקשר בקשר עם אזרחית אוקראינית בשם קארינה קרוואנסקה שביקשה להיכנס לישראל באוקטובר 2022 כדי לבקר את אמה ששהתה בארץ שלא כדין.

 

לפי כתב האישום, בביצקי:

– זייף מסמך הזמנה רשמי של עיריית ראשון לציון עבור קרוואנסקה

– ארגן עבורה הזמנת מלון פיקטיבית

– הנחה אותה לשקר בביקורת הגבולות ולטעון שהיא עובדת במוקד טלפוני באוקראינה

– הגיע לנמל התעופה כשכניסתה סורבה, שהה שם 24 שעות והפעיל לחץ על פקידי רשות האוכלוסין תוך ניצול מעמדו

– מחק את ההתכתבויות עמה מהטלפון שלו כשזומן לחקירה

 

בביצקי הואשם בעבירות של קשירת קשר לפשע, זיוף בידי עובד ציבור, מרמה והפרת אמונים, מתן ידיעה כוזבת ושיבוש מהלכי משפט.

צילום ראשון ניוז

לעדכונים נוספים הכנסו

https://did.li/3zAZH

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *