
מערכת ראשון ניוז:
משרד הפנים פותח באופן רשמי את עונת הרחצה למרות שהחופים גדושים באנשים. שר הפנים דרעי על הקדמת פתיחת עונת הרחצה: "ההחלטה הייתה הכרחית". 136 חופי רחצה ברחבי הארץ ייפתחו מחר (יום ד') בכפוף להנחיות התו הסגול שגיבש משרד הפנים. עשרות מיליוני שקלים יוקצו לרשויות החוף לתפעול החופים.
כזכור, שר הפנים, אריה דרעי, החליט על הקדמת פתיחת עונת הרחצה לאור החזרה ההדרגתית לשגרה לצד הקורונה וההקלות הנוספות מהן נהנה הציבור הרחב.
עונת הרחצה הייתה אמורה להיפתח ב- 1.4.2020, אך עקב התפשטות נגיף הקורונה נדחה מועד הפתיחה לתאריך 1.6.2020. מאחר שהוחלט על הקלות וחזרה הדרגתית לשגרה, הוקדמה פתיחת עונת הרחצה למחר 20.5.2020, בהתאם למתווה "התו הסגול" שגובש ע"י משרד הפנים, האמון על הסדרת הפעילות בחופי ישראל, מתווה שאושר על ידי משרד הבריאות.

המתווה מפרט את ההנחיות לפתיחת החופים ואחריות הרשויות המקומיות ליישומן. בין השאר, נקבע כי המרחק בין המתרחצים יהיה 2 מ' והוא יסומן, כרוז ישמיע את ההנחיות מדי שעה, שילוט מפורט יוצב בחוף, השירותים יחוטאו אחת לשעה, לא יותר שימוש במלתחות ובמקלחות במבנים סגורים ועוד.
חופי הארץ משתרעים על פני 306 ק"מ, מתוכם 21 ק"מ חופים מוכרזים לרחצה, שמחולקים ל-4 אזורי ים. נכון לעכשיו, ייפתחו 136 חופי רחצה מוכרזים מתוך 156 חופים מוכרזים. 20 החופים הנותרים סגורים בשל סיבות שונות כגון שיפוץ, פתיחה מאוחרת, עליית מפלס הכינרת וכו'.
סה"כ חופים :
ים התיכון – 96 (מתוך 104)
ים כנרת – 20 (מתוך 32)
ים המלח – 16
ים סוף – 4
רשימת החופים המונגשים, מידע על כללי התנהגות בים, הסיכונים ברחצה ועוד מפורסמים באתר האינטרנט של משרד הפנים:
מנתוני משרד הפנים עולה שכ- 90% ממקרי הטביעה בחופים התרחשו בהיעדר מציל, בחוף אסור לרחצה או לאחר סיום שעות שירותי ההצלה, וכן בעקבות כניסה במצב שיכרות לים. בעונת הרחצה 2019 טבעו למוות 27 איש ובעונת הרחצה 2018 טבעו למוות 28 איש. בהקשר זה, משרד הפנים שב וקורא לציבור לשמור על כללי זהירות ברחצה בים ומתריע מפני כניסה לים בחוף ללא מציל.
כבכל עונה, דרש שר הפנים גם הפעם, להגדיל את תקציב האחזקה ופיתוח חופי הרחצה מתוך הבנה כי עלות אחזקתם ופיתוחם הינם גבוהים ביותר והנטל נופל בעיקר על תושבי רשויות החוף. לאחר מאמצים אכן הושג סכום נוסף בגובה של כ-13 מיליון ש"ח לעונת הרחצה הנוכחית לטובת תקצוב שוטף לרשויות החוף שאינן איתנות למעט אשקלון ואשדוד. זאת בנוסף לתקציב ייעודי לצורך יישום הנחיות התו הסגול בסך של 8.8 מיליון ש"ח, אשר יועבר אליהן מדי חודש בהתאם להתפשטות נגיף הקורונה. תקציבים אלו מצטרפים לתקצוב שנתי בגובה של 7.5 מיליון ש"ח נוספים לרכישת ציוד הצלה ובטיחות.

עד להחלטה על הקדמת עונת הרחצה ומכיוון שלא היו שירותי הצלה בחופים, יצא משרד הפנים בקמפיין ייעודי לאיסור הרחצה. במהלך העונה, עם יציאת הילדים לחופש הגדול, יופץ קמפיין הסברה נוסף לרחצה בטוחה בים, שיפורסם ברדיו, בטלוויזיה, באינטרנט ובעיתונות בשפות- עברית, ערבית, אמהרית ורוסית, תוך התאמה לקהלי יעד שונים.
שר הפנים, אריה דרעי: "ההחלטה על הקדמת עונת הרחצה הייתה הכרחית לנוכח רצונם הטבעי של אזרחי ישראל לצאת ולהתאוורר בחופים לאחר חודשים של סגר והגבלות. עתה יוכלו כולם לרחוץ בהנאה בחופים המוכרזים, בכפוף להנחיות המפורטות בעקבות משבר הקורונה. גם בעונת הרחצה הנוכחית נוכל להיכנס לחופים ללא תשלום. אני שב ומזכיר: לא שוחים בחוף ללא מציל. הישמעו להנחיות וכך תשמרו על חייכם וביטחונכם. אני מאחל לעם ישראל עונת רחצה מהנה ובטוחה".
למרות כל זאת, בסופי השבוע האחרונים ובעיקר בסוף השבוע האחרון, גדשו הישראלים את החופים בהמוניהם.