*שיתוף פעולה בין בית ספר מיתרים למכללה למנהל הוליד תכנית להכשרת מובילי חדשנות*
_תלמידי כיתות ה'-ו' בבית הספר מיתרים זכו לקורס העשרה במכללה למנהל, שבמסגרתו למדו על עולם החדשנות והיזמות. פרויקט הגמר של הקורס עסק במיגור האלימות בקרב בני נוער ובמיתוג העיר לרגל 140 שנים להיווסדה. ראש העירייה, רז קינסטליך: "ראשון לציון מובילה בתחום החינוך ומשלבת אסכולות חינוך שלרוב נהוגות בחינוך הפרטי. תלמידי בית הספר הרחיבו את הידע שלהם וטעמו מהלימודים באקדמיה"_
סדנאות העשרה, לימוד טכניקות בחשיבה יצירתית ועיצובית, דיוק תהליכי חשיבה והסתגלות לחוויית הלימודים במרחב האקדמי. בית ספר "מיתרים" והמכללה למנהל רקמו בשבועות האחרונים שיתוף פעולה, שבמסגרתו הגיעו התלמידים אל בית הספר לעיצוב ולחדשנות במכללה למנהל, ונהנו מקורס העשרה חיצוני לתוכנית הלימודים.
בקורס השתתפו תלמידי כיתות ה'-ו' שקיבלו הצצה אל עולם האקדמיה. במהלך הקורס התנסו התלמידים בכלים המשלבים אמצעים ויזואליים וניתוחים אישיים של תובנות, חשיבה עיצובית, חשיבה יצירתית תוך לימוד טכניקות כמו פירוק לגורמים ואסטרטגיית האוקיינוס הכחול, זיקוק רעיונות, הכנת מצגות ועוד. כל סדנה התקיימה במעבדה ליזמות של המכללה למנהל, כאשר סגל בית הספר לעיצוב וחדשנות היו המרצים, וסטודנטים לתואר ראשון שימשו כעוזרי הוראה.
ראש העירייה, רז קינסטליך: "עיריית ראשון לציון מובילה בתחום החינוך, ומשלבת בחינוך הציבורי אסכולות חינוך שלרוב נהוגות בחינוך הפרטי. תלמידי בית ספר "מיתרים" הרחיבו את הידע שלהם באמצעות קורס העשרה, וגם טעמו מהלימודים באקדמיה. אני מודה לצוות ההוראה בבית הספר על היוזמה הנהדרת, ועל שיתוף הפעולה של המרצים במכללה למנהל. אין לי ספק שבקרוב התוכנית תתרחב".
מ"מ וסגנית ראש העירייה ומחזיקת תיק החינוך, ליאל אבן זהר: "מדובר בשיתוף פעולה יוצא דופן, במסגרתו תלמידי בית הספר הגיעו למכללה למנהל ורכשו כלים ליזמות וליצירתיות שיתרמו להם בהמשך הדרך. אנחנו תמיד מחפשים דרכים כיצד להעשיר את הידע של התלמידים ולסקרן אותם, ואני מברכת על קיום המיזם הזה שענה על כל הציפיות. התוצרים הסופיים של התלמידים הוכיחו כי הם בעלי יצירתיות, חדשנות ורצון ללמוד דברים חדשים. אני מודה לצוותי ההוראה בבית הספר ובמכללה למינהל ולהנהגת ההורים בבית הספר על רקימת התוכנית. אנחנו נזמין את התלמידים לקדם את הנושאים שהציגו בוועדת מעמד הילד עם גיבוי של ראש העירייה".
בסיום התוכנית, שנמשכה כשלושה חודשים, קיבלה כל שכבת גיל משימה שאותה הייתה צריכה להציג, תוך יישום ההנחיות מהקורס ותהליכי סיעור מוחות שהולידו פתרונות יצירתיים. תלמידי כיתות ה' התעסקו במיתוג העיר ראשון לציון לרגל 140 שנה להיווסדה, בעוד שתלמידי כיתות ו' עסקו במיגור האלימות בקרב ילדים ובני נוער. התלמידים הציגו את התוצרים הסופיים שלהם בפני הנהלת בית הספר, נציגי העירייה וההורים בטקס חגיגי שבסופו הוענקה להם תעודה.
בית ספר "מיתרים" ממוקם בסמוך למכללה למנהל, והתוכנית נוסדה לאחר פנייה של מנהלת בית הספר, לילך איזן, והנהגת ההורים אל ד"ר גוין סאס, דיקאן בית הספר לעיצוב וחדשנות במכללה למנהל. הילדים, שנכנסו למרחב האקדמי, נהנו מידע עשיר שצברו לאורך הקורס ושאותו יוכלו ליישם גם בעתיד.
לילך איזן, מנהלת בית הספר "מיתרים": "בית הספר ממוקם בסמיכות למכללה למנהל, ולכן היה אך טבעי ששיתוף פעולה כזה יצא לפועל. אני מברכת על המיזם, שהצליח מעבר לכל הצפיות – הן בתהליך, הן בתוצרים ואולי הכי חשוב בחוויה של הילדים, של הצוות החינוכי ושל סגל האקדמיה".
ד"ר גוין סאס, דיקן בית הספר לעיצוב וחדשנות במכללה למנהל, מסר: "אני רואה בתוכנית פריצת דרך, שיתוף פעולה מדויק ונכון שחיבר את החינוך היסודי לאקדמיה. מערכת החינוך זקוקה לשיתופי פעולה מהסוג הזה, היא צריכה לחשוף את עצמה החוצה לתעשייה ולאקדמיה שם נמצאים המחקר, הידע והמשאבים. המיזם הזה הוא דוגמה נפלאה שאפשר לעשות דברים אחרת, ואני רואה עוד בתי ספר מצטרפים. בעתיד נציע תהליך של הכשרת מורים ללימוד התכנים בבית הספר כחלק מתוכנית הלימודים. כל הכבוד למנהלת בית הספר, לילך אייזן, על חשיבה יצירתית ומנהיגות, שהוציאה את הילדים למרחב האקדמי המחקרי".