מתמודדים עם בעיית צווי הריסה? זהו הפתרון הטוב ביותר עבורכם

הרבה מבנים בישראל נבנו ללא היתר מלא, או לעיתים ללא היתר כלל. התוצאה של פעולה שכזו יכולה להיות אחת משתיים:

  1. קבלת צו הריסה ובעקבותיו הריסה של המבנה
  2. קבלת צו הריסה ובעקבותיו שמירה על המבנה

נשמע פשוט, וכמובן שתעדיפו את התוצאה השנייה. אבל כדי להגיע מצו הריסה של בית המשפט לכדי אישור בדיעבד של המבנה צריך ידע, ניסיון, והבנה נרחבת של התחום, אשר לא משאיר הרבה מקום לתמרון, ובטח שלא לטעויות.

אם אתם קוראים את השורות האלו, בוודאי תשמחו לגלות שיש אור בקצה המנהרה, וכי לא כל צו הריסה מוביל בהכרח להרס של המבנה. בשורות הבאות תגלו את הבשורה לה חיכיתם, ויכול להיות שבקרוב תנשמו לרווחה אחרי שהמבנה שלכם אושר באופן חוקי, רשמי ומלא.

3 נתיבים לעבר אישור המבנה שלכם:

  1. בקשה לקבלת היתר בניה בדיעבד – פעולה זו מורכבת, ודורשת מיומנות גבוהה. אתם יכולים לצפות לכמה חודשים של מאבק, אך בידיים הנכונות מאבק זה, שעיקרו בירוקרטי ולא מבני, יאפשר לאדריכל או למהנדס (או לשניהם גם יחד) לקחת את הפרויקט הבנוי, ובעזרת טיעונים מבוססים היטב, כולל, בין היתר תקדימים שונים מהעבר, להציל את המבנה מהריסה, ולקבל היתר בניה בדיעבד.
  2. הגשת ערעור – ניתן בהחלט לערער על עצם הפקת הצו עצמו, בטענות שונות בהתאם לאופי הפרויקט, המיקום שלו, גודלו, והרשות המקומית בה הוא הוקם. ערעור זה יכול להוביל לעיתים לביטול מלא של הצו, או למשא ומתן שיוביל עם הזמן לקבלת היתר בניה בדיעבד. לעיתים כל מה שצריך זה לקנות זמן כדי למצוא את דרך האמצע בין היזם לבין הרשויות, ולהביא את הפרויקט לעמדה חוקית.
  3. מו"מ להסדרת חריגה מבנית – בסופו של דבר, חוקי הבניה הם חוקי אדם, ולא חוקי האלוהים. נכון, האדריכלים והמהנדסים עובדים עם חוקי הטבע כדי לוודא שהמבנים חזקים ויציבים, אך את האישורים לבנייה נותנים אנשים, לפי חוקים של אנשים, ועם אנשים אפשר לדבר. אדריכלים המתמחים בניהול משא ומתן עם רשויות יוכלו במקרים מסוימים לנווט בין מסדרונות הרשויות והפקידים המעורבים כדי למצוא הסדר שלא כולל את הריסת המבנה, ואף מוביל לאישורו בדיעבד.

טיפול בצווי הריסה: הפתרון שיציל אתכם

בימינו צו הריסה מנהלי מופק במהירות רבה, וזאת לפי תיקון 116 בחוק, מה שאומר שאתם, היזמים, צריכים גם אתם לפעול במהירות מירבית, ואין זמן להתמהמה. ככל שתנקטו בפעולה מוקדם יותר, כך עולים הסיכויים כי המהלך יצליח, או שלפחות ההריסה תידחה דיו כדי למצוא פיתרון, מורכב או פשוט ככל שיהיה.

בין אם בניתם ללא היתר או שחרגתם מן ההיתר שניתן, בין אם מדובר במבנה שלם ללא היתר או בהרחבה ותוספות בניה שונות, סגירת מרפסת, הוספת חדר, בניית גדר גבוהה מהמותר, או פשוט עקב שימוש חורג בנכס, התוצאה היא אחת, צו הריסה, והפעולה שלכם היא גם אחת – לפנות למומחים שינתחו את המצב ויסבירו לכם את האפשרויות שלכם.

למידע נוסף ליחצו – טיפול בצווי הריסה: הפתרון שיציל אתכם

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *